Seuralla on Inkoon saaristossa Arvskärin saaressa etappisatama. Arvskärissä on kerhomaja, puusauna, venelaituri sekä uimalaituri. Satamaan on helppo purjehtia ja se on suojainen. Seuran omistama maa-ala on n. 4.000 m2.

Laituri on iso, tukeva ja hyväkuntoinen ja siihen voi kiinnittyä isollakin veneellä. Peräpoijuja on viisi kappaletta. Jos poijut ovat täynnä, voi laiturin pohjoispäähän kiinnittyä peräankkurilla hieman viistosti. Suoraan laituria kohti ankkuroituminen ei ole suositeltavaa; pohja on viettävää kalliota johon ankkuri ei tartu kunnolla. Laiturilla on käytettävissä maasähkö.

Seura uusi kaikkien viiden poijun poijupainot sekä kiinnityskettingit alkukesällä 2007. Myös yksi poijuista uusittiin. Samalla poijuja vietiin muutama metri kauemmaksi laiturista; nyt pidemmätkin purjeveneet saa kiinnitettyä niin, ettei poiju tule liian lähelle veneen perää. Päätypoijuissa on 1200 kg painot ja kolmessa keskimmäisessä 800 kg painot.

Kerhomajassa on ruokailutila, kaasuliesi keittiössä, sähköt ja televisio. Väliaikaiseen majoittumiseen on käytettävissä kaksi sänkyä. Terassilla on kaasugrilli.

Sauna on puulämmitteinen. Kesällä 2008 hankittiin porakaivo sähköpumpulla josta saa otettua pesuvettä saunaan.

Sijainti

59° 55,40' N
23° 54,25' E

 

arvskar_big

Kuva 1. Arvskärin sijainti Inkoon saaristossa.

 

arvskar_small

Kuva 2. Idästä ja lännestä lähestyttäessä on helpointa suunnata Olympiaväylältä kohti pohjoista. Seuran satamalaituri ja lipputanko näkyvät Olympiaväylälle. Arvskärin ja Bergskärin välinen salmi on syvä (5-8 metriä) eikä siinä ole kiviä kun pysyy salmen keskellä. Bergskärin eteläpuolella ja etenkin Arvskärin kaakkoiskulmassa oleva luoto on kuitenkin syytä huomioida sisäänajettaessa. Jälkimmäinen saattaa korkean veden aikana olla juuri pinnan alla. Se jää kuitenkin selvästi paapuuriin kun ajaa salmen keskellä kohti satamaa.

Pohjoisesta lähestyttäessä (esim. Barösundista tai Elisaaresta) selkein reitti on tulla 1.2 metrin veneilyväylää pitkin Risholmin itäpuolelle. Tämän jälkeen on helppo purjehtia Risholmin ja Bergskärin välistä salmen keskellä pysyen kohti Arvskäriä.